ua en ru

Тимошенко закликає депутатів відмовитися від літніх канікул

Екс-прем'єр-міністр України і лідер об'єднаної опозиції Юлія Тимошенко закликає народних депутатів відмовитися від літніх канікул. Про це на прес-конференції заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Юлія Тимошенко у своєму листі закликає провести національний круглий стіл... Його потрібно проводити щотижня, а до того часу потрібно, щоб робота Верховної Ради України тривала. Для цього депутати повинні пожертвувати своїми літніми відпустками, щоб всі рішення, прийняті на круглому столі , були законодавчо оформлені в парламенті ", - заявив Власенко.

За його словами, у листі Тимошенко зазначила, що залишилося лише 67 робочих днів до початку вирішального саміту країн Східного партнерства, на якому є шанс підписати угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

"Ця угода, по суті, і є початком вступу України до Європейського союзу, першим етапом повернення нашої нації до свого історичного цивілізаційного спільноті", - зазначив Власенко.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що заплановане підписання угоди про асоціацію між ЄС і Україною під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді цього року перебуває під загрозою через невиконання українською владою критеріїв ЄС.