ua en ru

Тимошенко закликала лідерів ЄС та громадян України за будь-яких обставин добиватися підписання УА

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко закликала лідерів Європейського союзу, українську опозицію та громадян України за будь-яких обставин добиватися підписання угоди по асоціацію з ЄС. Про це йдеться у листі Тимошенко, який оприлюднила прес-служба "Батьківщини".

"Я закликаю всіх лідерів Європейського союзу, українське громадянське суспільство та опозицію негайно діяти та за будь-яких обставин добиватися підписання нашої угоди", - йдеться в листі.

За словами Тимошенко, порушення кримінальних справ проти її захисника Сергія Власенка зроблене для того, щоб зірвати підписання УА з ЄС.

"Януковичу здалося, що для повного краху наших європейських перспектив вже недостатньо залишати за гратами політв'язнів, грубо позбавляти Віталія Кличка можливості брати участь у президентських виборах або зривати ухвалення європейських законів. Йому мало абсолютно зухвало і безпідставно позбавляти члена президії політради партії "Батьківщина" Сергія Власенка депутатського мандата, а мене - права на захист. Для повної упевненості Янукович вирішив діяти безпрограшно та агресією проти Сергія Власенка вже гарантовано вбити угоду", - йдеться в листі Тимошенко.

"Не можна допустити, щоб кулуарні змови та особисті фобії Януковича остаточно знищили європейський шлях України. Я звертаюся до всіх, хто має вплив на хід цих історичних подій, з проханням захистити 46 мільйонів українців від падіння в сутінкову зону свавілля та безкарності диктатури", - заявила Тимошенко.