ua en ru

Тимошенко запросили в Марсель 8-9 грудня на конгрес ЄНП

Єкс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко запросили взяти участь у ХХ-ому конгресі Європейської народної партії, який відбудеться у Марселі 8-9 грудня 2011 року, та у розширеному саміті ЄНП за участю голів країн та урядів ЄС, який відбудеться 8 грудня у рамках конгресу, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Я захоплююся Вашою мужністю та з нетерпінням очікую на зустріч з вами у Марселі", - наголосив президент ЄНП Вільфред Мартенс у запрошенні.

ЄНП є найбільшою та найвпливовішою політичною силою на європейському континенті. До її складу входять 74 партій-членів з 39 країн, 17 голів країн-членів ЄС та 6 голів країн, які не є членами ЄС, 13 членів Європейської комісії; вона має найбільшу фракцію в Європарламенті.

До лав ЄНП входять такі провідні політики Євросоюзу як канцлер Німеччини Ангела Меркель, Президент Франції Ніколя Саркозі, президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозо, президент Європейської ради Герман ван Ромпей та президент Європейського парламенту Єжи Бузек.