ua en ru

Тимошенко відмовилася йти на побачення з Луценком і Яценюком, - ДПтС

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко відмовилася пройти в кімнату для побачень, де її чекають лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко і нардеп від "Батьківщини" Олександр Турчинов. Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України (ДПтС).

"Зараз співробітники пенітенціарної служби вже повідомили засуджену про прибуття депутатів і запропонувати їй, згідно з вимогами закону, прослідувати в кімнату для побачень. Засуджена заявила, що не має наміру пройти в кімнату побачень для зустрічі з депутатами, які прибули до неї. Засудженій були роз'яснені вимоги закону з цього приводу і пенітенціарна служба продовжує чекати її остаточну відповідь. Також повідомляємо, що кімната для побачень знаходиться на відстані буквально декількох метрів від її палати перебування", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі ДПтС також відзначають, що коли на побачення з засудженою прибувають її адвокати, то вона без зволікання завжди проходить у спеціально обладнану кімнату, де проводить з ними зустрічі тривалістю по 5-6 годин. "У зв'язку з тим, що поведінка засудженої має на меті спровокувати скандал і звинуватити пенітенціарну установу в тому, що нібито ми не пускаємо депутатів, прес-служба уповноважена заявити, що ДПтС і керівництво Качанівської виправної колонії не створює ніяких перешкод у проведенні побачення засудженої з депутатами , крім того, ми готові всіляко сприяти тому, щоб таке побачення відбулося відповідно до вимог чинного законодавства".

Читайте також: Яценюк і Луценко прибули на зустріч до Тимошенко в Харків, - Аваков.