ua en ru

Тимошенко спростовує інформацію про свою відмову від зустрічей 15 листопада

Юлія Тимошенко спростовує інформацію про свою відмову від зустрічей з Арсенієм Яценюком, Юрієм та Іриною Луценками, а також із членом Європарламенту Яцеком Саріуш-Вольським 15 листопада 2013 р. Про це йдеться в оприлюдненій прес-службою "Батьківщини" сьогодні, 16 листопада 2013 р., заяві Юліі Тимошенко.

"15 листопада 2013 року в мене, згідно зі ст. 110 КВК України, було заплановане короткострокове побачення з моїми соратниками Арсенієм Яценюком, Юрієм та Іриною Луценками, також була дозволена зустріч із членом Європарламенту паном Саріуш-Вольським. Але вранці з телевізійних новин я дізналася, що нібито через гостру вірусну хворобу (грип) я начебто відмовилася від побачення та міжнародної зустрічі", - йдеться у заяві.

Тимошенко зазначила, що не хворіє на ГРВІ (грип) та не відмовлялася від зустрічей. Також вона заявляє, що 16 листопада двічі - о 10:30 та о 14:30 - письмовими заявами поінформувала начальника колонії, що не хвора на застуду. У цих заявах вона вимагала допустити тих людей, хто прибув на короткострокове побачення та міжнародну зустріч.

Вчора, за словами Тимошенко, вона наполягала на огляді, однак, лише о 13:30 до неї прийшли два лікаря - Ірина Фурса та лор-лікар, які оглянули її та пересвідчилися, що вона не хвора на застуду. Тимошенко попросила їх написати висновок, де було б відображено, що вона не хворіє на застуду. За її словами це відбувалося в присутності шістьох охоронців та медсестри.

Також Тимошенко звинувачує охоронців у перешкоджанні передачі Яценюку та родині Луценків інформацію про те, що вона не хвора на застуду та чекає на зустрічі. Вона написала та відправила до Харківської обласної прокуратури заяву про дії начальника Качанівської колонії Колпащікова.