ua en ru

Тимошенко: нова влада займеться розвитком деокупованих територій

Тимошенко: нова влада займеться розвитком деокупованих територій Фото: Юлія Тимошенко у Станиці Луганській (ba.org.ua)

Тимошенко відвідала Станицю Луганську

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що "Донбас буде звільнено, а нова влада приділятиме достатню увагу вирішенню питань деокупованих територій". Про це Тимошенко сказала під час перебування у Станиці Луганській, де вона провела День захисника України, повідомляє прес-служба партії.

Як зазначається, Тимошенко поспілкувалась з представником місцевої влади та з людьми, які знаходились на КПВВ, щоб зрозуміти реальний обсяг проблем, що потребують першочергового вирішення.

"Після зміни влади часу на складання планів не буде. Треба буде діяти негайно", - заявила вона.

Як зазначається, з’ясувалося, що" чи не найбільше людей хвилює процедура виплати пенсій". Українці, які живуть в окупованих районах, але повинні їздити за грошима на вільну від агресора територію, попросили Тимошенко спростити існуючий механізм.

Повідомляється, що ще однією важливою проблемою є розвиток регіону після деокупації. Тимошенко запевнила, що нова влада одразу відкоригує бюджет на 2019 рік з урахуванням фінансування територій, які знаходяться на лінії зіткнення. Також, за її словами, буде впроваджено спецкоефіцієнт при наданні субвенцій для цих територій на освіту, охорону здоров’я та посилення соцзахисту людей, які там мешкають.

Крім того, Тимошенко попросила українців триматися, "бо мир обов’язково прийде".

Також Тимошенко назвала "тупиковими" мінські угоди.

"Треба будувати переговорний процес на базі Будапештської угоди. Саме політико-дипломатичним шляхом можна повернути мир в Україну. Настав час інакше розмовляти з цивілізованим світом", - заявила вона, зазначивши, що її команда має стратегію миру.

"Я впевнена, що ми зможемо організувати переговорний процес", - сказала вона..

Тимошенко також поспілкувалась з бійцями, які несуть службу на блокпосту неподалік від лінії зіткнення, привітала їх із Днем захисника України та привезла подарунки, які їм необхідні.