ua en ru

Тимошенко не відмовляється від участі у президентських виборах 2015 р., - Власенко

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко не відмовляється від участі у президентських виборах 2015 р. Про це в інтерв'ю Deutsche Welle повідомив її захисник Сергій Власенко.

"Додаткове покарання, зокрема, це неможливість обіймати посади до трьох років. Але це не означає, що вона і Євросоюз з цим змирилися, та що Юлія Володимирівна за будь-яких обставин не братиме участі у виборах впродовж трьох років. Це означає, що ця частина вироку формально юридично залишається і вона (Тимошенко) продовжить боротися з цим в міжнародних і європейських інституціях", - зазначив Власенко.

При цьому він ще раз підтвердив, що Тимошенко погодилася на часткове помилування.

"Але її основна мета - це повна політична реабілітація. Однак розуміючи, що Віктор Янукович не хоче і не буде забезпечувати їй повну політичну і юридичну реабілітацію, вона погодилась на цю пропозицію Євросоюзу (про часткове помилування) заради України і угоди з ЄС", - зазначив Власенко.

Він пояснив, що часткове помилування передбачає те, що Тимошенко стає вільною людиною в момент видання відповідного указу Президента України Віктора Януковича. "А зі всіма подальшими обтяженнями, які залишаються, ми будемо боротися юридичним шляхом в судових установах України і міжнародних судах", - додав Власенко.

При цьому він не зміг спрогнозувати, наскільки швидко Янукович погодиться підписати відповідний указ.