ua en ru

Тимошенко не надає прямої відповіді на запитання чи готова вона до етапування до Києва, - ДПТС (відео)

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко не надає прямої відповіді на запитання чи готова вона до етапування до Києва, для присутності на допиті свідка у справі вбивства Євгена Щербаня. Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України (ДПТС).

"Керівництво колонії неодноразово цікавилося думкою засудженої з приводу її етапування до м.Києва з метою недопущення провокацій у майбутньому на адресу пенітенціарної служби, оскільки у разі відсутності реальної волі засудженої прослідувати до конвойного автомобілю та провести 5 годин у дорозі, із застосуванням примусу цього робити ніхто не буде. Тим паче, що наразі відсутня ухвала суду про обов'язковість участі засудженої (це її право, а не обов'язок)", - йдеться у повідомленні.

Прес-служба повідомляє, що кожного разу на одне й те саме запитання чи готова Тимошенко за станом здоров'я та виключно під свою власну відповідальність бути етапованою до Києва та провести в дорозі у статичному положенні тривалий час, вона постійно озвучувала різні відповіді. Зокрема, серед іншого наступне:

- я хочу бути присутньою на засіданні, але про можливість мого транспортування запитуйте у лікарів;

- я нічого вам казати не буду, дійте по закону;

- ви не маєте права мене вивозити зі стаціонарного закладу;

- через стан свого здоров'я етапування протягом такого тривалого часу я буду розцінювати як катування;

- ви не можете порушувати мої права і т. д.

ДПТС публікує відео, на якому, як стверджує прес-служба, видно відсутність ствердних заяв засудженої про її намір брати участь у судових засіданнях.

ДПТС заявляє, що Тимошенко "продовжує імітувати свою готовність бути етапованою до Києва для участі у судовому засіданні, як це вона робила і попередні рази".

Наразі співробітники колонії знову пішли спілкуватися із засудженою на предмет її згоди. ДПТС повідомляє, що усі документи та транспорт для етапування Тимошенко вже готові.