ua en ru

Тимошенко не подаватиме прохання про помилування, - Власенко

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не тільки не подаватиме прохання про помилування, але і навряд чи прийме його, якщо Президент Віктор Янукович помилує без її звернення. Найбільш прийнятний варіант звільнення Тимошенко до парламентських виборів - рішення Вищого спеціалізованого суду по розгляду цивільних і кримінальних справ. Про це в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна" повідомив захисник Юлії Тимошенко, народний депутат з фракції БЮТБ Сергій Власенко.

Захисник розповів про декілька варіантів розвитку подій, при яких Тимошенко зможе взяти участь в парламентських виборах. "Є декілька варіантів. Перший - рішення Вищого спеціалізованого суду по розгляду цивільних і кримінальних справ... Суд, який повністю підконтрольний Адміністрації Президента. Скасування Вищим спеціалізованим судом безмежного вироку, винесеного Кірєєвим, і, відповідно, визначення Апеляційного суду - найпростіший шлях для всіх. Янукович продемонструє нібито незалежність судової системи", - сказав Власенко.

"Є інший шлях, про який говорять в ЗМІ - помилування. Але це в даному випадку спірний шлях. Вона не звертатиметься до цієї людини (Януковичу). Вона не скоювала злочину. Деякі допускають, що Янукович ухвалить рішення про помилування Тимошенко без її звернення. Чи прийме його Юлія Володимирівна - інше питання", - відзначив депутат.

"Є і третій шлях - рішення Європейського суду з прав людини", - сказав захисник. При цьому він повідомив, що це рішення не обов'язково має бути імплементоване Верховним судом.

Нагадаємо, 26 січня адвокати Тимошенко подали касацію на вирок суду у "газовій справі".