ua en ru

Тимошенко назвала мінські домовленності небезпечними для цілісності України

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко назвала вкрай небезпечними для цілісності України протоколи про тимчасове перемир‘я на сході України, що були підписані 5 вересня в Мінську. Про це йде мова в офіційній заяві політика, розповсюдженій прес-службою партії "Батьківщина".

Тимошенко наголосила, що в мінських угодах відсутня вимога щодо відведення російських військ з території України, "а це де-факто означає їх закріплення на нашій території".

"Ці протоколи є загрозливими для України, тому що в них визнані невідомі формування - ЛНР, ДНР - як офіційна сторона, яка їх підписала. Це, по суті справи, є їх визнання, а як наслідок хтось може вирішити, що Україна визнала, що вона веде громадянську війну", - йдеться у зверненні політика.

Тимошенко закликала Президента України Петра Порошенка негайно зібрати позачергове засідання Верховної Ради для того, "щоб публічно у відкритому режимі пояснити країні: що підписано, з ким підписано, що за цим протоколом стоїть і який подальший шлях на базі цих протоколів буде застосований Україною".

Крім того, лідер "Батьківщини" звернулася до Президента України з пропозицією змінити вище керівництво міністерства оборони.

"Президент мусить зараз взяти на себе всю повноту відповідальності за управління країною під час агресії Росії. Для цього треба створити ставку Головнокомандувача і управляти країною достатньо твердою рукою, з розумінням тактики і стратегії", - підкреслила Тимошенко.