ua en ru

Тимошенко шукає компромісу з Януковичем, - експерт

Поважною тональністю в листі до Президента Віктора Януковича колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко намагається знайти точки зближення з ним, вважає керівник Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Попередні листи відрізнялися агресивною манерою, тоді як в цьому - більш м'яка тональність. У Тимошенко це зміна тактики, вона завжди відрізнялася тим, що може сильно, а іноді і радикально міняти її. Іноді загравати, щоб використовувати в своїх інтересах. Таким чином, зокрема, поважних тоном, вона хоче, щоб Янукович приймав ті рішення, які відповідають її інтересам», - сказав Фесенко.

ін припустив, що таким інтересом може бути пошук Тимошенко точок зближення з Януковичем, щоб він помилував її так само, як екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. «Такі мотиви у неї також можуть бути, тим більше зараз, на хвилі ейфорії від звільнення Луценка», - додав Фесенко.

Нагадаємо, що раніше Тимошенко написала Януковичу лист, в якому президента закликала не підписувати закони, які були прийняті на «виїзному» засіданні Верховної Ради на вул. Банковій. При цьому Тимошенко зазначила, що подібна ситуація вже мала місце в історії України, коли їх парламентська більшість зробила те ж саме - покинуло сесійну залу і окремо від тодішньої парламентської опозиції приймав рішення в Українському домі.