ua en ru

Тимченко: Інвентаризація земель населених пунктів проведена на 63,2%

Інвентаризація земель населених пунктів проведена на 63,2% від загальної площі. Про це сьогодні повідомив голова Держземагентства Сергій Тимченко під час засідання Ради регіонів, повідомляє прес-служба Держземагенства.
Територіальні органи Держземагентства провели інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення державної власності, в камеральних умовах (без виходу в натуру та присвоєння кадастрових номерів). За результатами інвентаризації встановлено, що землі сільськогосподарського призначення державної власності займають площу близько 11,8 млн га. - з яких землі сільськогосподарського призначення - понад 9,6 млн га, з них - рілля - майже 5 млн га. Зараз здійснюється нанесення відповідних даних на планово-картографічні матеріали

Найкращі показники інвентаризації земель населених пунктів у Рівненській (98,4%), Чернівецькій (97%), Вінницькій (89,2%) областях. Найгірші - у Львівської (36,2%), Житомирська (38,8),Чернігівська (39,9%) області.
Землі несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів проінвентаризовані на 80,5%.

"Важливим питанням земельної реформи є розмежування земель державної та комунальної власності. Починаючи з 2004 р., з моменту прийняття відповідного закону, розмежовано всього 0,6% земель, а по факту жодного гектара так і не передано до комунальної власності. Таке зволікання пояснюється складною процедурою розмежування, незацікавленістю місцевих органів самоврядування та недостатнім фінансуванням. Враховуючи зазначені фактори, Держземагентство спільно з народними депутатами розробило концептуально новий підхід до процедури розмежування та внесло відповідний законопроект. Прийняття цього законопроекту дасть змогу завершити розмежування земель державної та комунальної власності швидко, якісно та абсолютно без бюджетних витрат", - повідомив Тимченко.

Нагадаємо, що 6 вересня 2011 р. Тимченко заявляв, що розмежування земель державної і комунальної власності по Україні буде виконано на 23% до кінця 2011 р.