ua en ru

Тимченко: ЄС позитивно сприймає ідею створення земельного банку в Україні і готовий надати підтримку

ЄС позитивно сприймає ідею створення земельного банку в Україні і готовий надати відповідну підтримку. Про це заявив голова Держземагентства Сергій Тимченко, передає прес-служба відомства.

В Україні під головуванням Тимченка створюється міжнародна експертна група з провідних спеціалістів Євросоюзу у земельній сфері для допомоги у завершенні земельної реформи у державі. Про це йшлося під час переговорів Тимченка з колегою - фінансовим директором Державної земельної служби та земельного банку Королівства Нідерландів Пітером Ван Дер Ягтом.

"Передовий досвід держав із стабільною економікою свідчить про необхідність у створенні державного інституту щодо ефективного управління державними землями та здійснення проектів консолідації. Процес консолідації земель є витратним, і державний бюджет не може найближчим часом вирішити цю проблему. Тому необхідно створити інституцію, яка була б самоокупною за рахунок ринкових операцій із землею", - зазначив голова Держземагентства.

Нагадаємо, НБУ раніше заявив, що Державний земельний банк буде створено як окрему установу із статутним капіталом в 120 млн грн.