ua en ru

Тіллерсон закликав Росію повернути своїх представників до СЦКК

Тіллерсон закликав Росію повернути своїх представників до СЦКК Фото: Рекс Тіллерсон (U. S. Department of State)

Держдеп наполягає на зниженні рівня насильства на Донбасі

Державний секретар США Рекс Тіллерсон в ході телефонних переговорів з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим закликав РФ повернути своїх представників до Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні на сайті Держдепу США.

Повідомляється, що сторони обговорили ядерну програму Північної Кореї та підтвердили прихильність до досягнення дипломатичного вирішення проблеми КНДР, а також обговорили врегулювання конфлікту в Сирії.

"Відзначаючи стурбованість США у зв'язку із зростанням насильства на сході України, держсекретар звернувся з проханням, щоб РФ повернула своїх представників до СЦКК та знизила рівень насильства", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше в Росії назвали умова повернення до СЦКК. Зокрема, передбачається, що РФ може повернути своїх офіцерів, якщо вони будуть "визначати роботу цього центру поряд з усіма іншими його учасниками". Зазначимо, російська сторона вийшла з СЦКК нібито через "дії Києва".