ua en ru

У Росії назвали умову повернення в СЦКК

У Росії назвали умову повернення в СЦКК Фото: Франц Клинцевич (council.gov.ru)

Росія може повернутися в СЦКК якщо він стане "дієздатним органом"

Перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Росії Франц Клинцевич заявив, що РФ може повернутися в Спільний центр по контролю і координації (СЦКК), якщо він стане "дієздатним органом". Про це повідомляє "РИА Новости".

"Думаю, що варіанти повернення російських офіцерів у СЦКК цілком можуть бути реалізовані. Зрозуміло, при одній умові. Мова йде про перетворення цього центру в реальному діючий інструмент контролю за ситуацією в Донбасі", - розповів Клинцевич.

Він заявив, що російські офіцери СЦКК повинні там не просто значитися, а "визначати роботу цього центру поряд з усіма іншими його учасниками".

Російський сенатор зазначив, що відхід з СЦКК має під собою лише одну причину: "небажання бути статистами в органі, який нічого не вирішує".

Нагадаємо, раніше в Європейському союзі заявили, вихід російських військових з СЦКК має негативний наслідки для підтримки припинення вогню і стабілізації лінії зіткнення на Донбасі.

Як відомо, 18 грудня російські військові зі Спільного центру з координації та контролю на Донбасі покинули територію так званої "Донецької народної республіки".