ua en ru

Тіллерсон вимагає звільнити ще трьох ув'язнених в КНДР американців

Тіллерсон вимагає звільнити ще трьох ув'язнених в КНДР американців Фото: Рекс Тіллерсон (U. S. Air Force photo)

Держсекретар висловив свої співчуття у зв'язку зі смертю раніше ув'язненого в КНДР американського студента

Держсекретар США Рекс Тіллерсон вимагає від Пхеньяну звільнити трьох американських громадян, які перебувають у північнокорейських в'язницях. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті Державного департаменту США.

Також Тіллерсон висловив свої співчуття у зв'язку зі смертю американського студента Отто Уомбіра, який помер через кілька днів після звільнення з ув'язнення в КНДР.

"Сьогодні ми з глибоким сумом дізналися, що Отто помер Уомбір. Від імені всього Державного департаменту і уряду Сполучених Штатів я висловлюю свої співчуття родині Уомбіра і пропоную свої молитви, коли вони входять у важкий час, про який ні один батько не повинен знати. Ми вважаємо, що Північна Корея несе відповідальність за несправедливе ув'язнення Отто Уомбієра і вимагаємо звільнення трьох інших американців, які були незаконно затримані", - йдеться в заяві Тіллерсона.

Як повідомлялось раніше, американський студент Отто Уормбір, який був засуджений до 15 років каторги в КНДР, помер 19 червня, після повернення додому.

"Наш сумний обов'язок полягає в тому, щоб повідомити, що наш син Отто Уормбір завершив свою подорож додому. Оточений його люблячою родиною Отто помер сьогодні о 14:20", - заявила сім'я студента.

Нагадаємо, в Північній Кореї затримали громадянина США.