ua en ru

Тіллерсон пообіцяв швидку ліквідацію ватажка ІДІЛ

Тіллерсон пообіцяв швидку ліквідацію ватажка ІДІЛ Фото: держсекретар США Рекс Тіллерсон

Держсекретар США назвав ліквідацію аль-Багдаді "питанням часу"

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Рекс Тіллерсон обіцяє швидку ліквідацію ватажка терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) Абу Бакра аль-Багдаді. Про це Тіллерсон заявив у Вашингтоні на зустрічі з представниками членів міжнародної коаліції проти ІДІЛ, передає DW.

Зокрема, Тіллерсон назвав ліквідацію аль-Багдаді "питанням часу". Також він підкреслив, що майже всі його наближені лідери терористів вже ліквідовані.

"Сполучені Штати посилять тиск на ІД та "Аль-Каїду" і будуть працювати над створенням тимчасових зон стабільності завдяки режимам припинення вогню, щоб біженці поверталися додому", - зазначив Тіллерсон, однак не уточнив, де ці зони будуть створені, і як вони будуть працювати.

Крім того, Тіллерсон наполягає на активізації обміну інформацією країнами-членами міжнародної коаліції, в тому числі і на рівні спецслужб, а також посилити координацію в питанні захисту кордонів. Держсекретар США закликав партнерів по коаліції виділяти кошти на відновлення регіонів, які звільняють від терористів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Тіллерсон закликав Сенат США ратифікувати вступ Чорногорії до НАТО.