ua en ru

Тіллерсон не має наміру йти у відставку, - Держдеп

Тіллерсон не має наміру йти у відставку, - Держдеп Фото: Державний секретар США Рекс Тіллерсон (U. S. Air Force photo)

Держсекретареві США, можливо, буде потрібен відпочинок на кілька днів

Прес-секретар Держдепартаменту Хізер Науер категорично спростувала чутки про те, що держсекретар Рекс Тіллерсон планує покинути свій пост. Про це повідомляє The Hill.

"Ми поговорили з секретарем. Секретар дав ясно зрозуміти, що має намір залишитися в Державному департаменті. У нас є багато роботи, яку належить ще виконати, він це визнає. Він глибоко залучений в цю роботу", - сказала Науер.

У той же час вона зазначила, що Рексу Тіллерсону, можливо, варто трохи відпочити.

"Він тільки що повернувся з цієї мега-поїздки за кордон, як ви всі добре знаєте. Тому він має право взяти кілька днів для себе", - пояснила прес-секретар Держдепартаменту.

В понеділок телеканал CNN, посилаючись на джерела, знайомі із змістом розмов держсекретаря з його друзями, заявив, що глава Держдепартаменту США Рекс Тіллерсон може піти у відставку ще до кінця 2017 року.

Як повідомляв телеканал, раніше Тіллерсон в розмові з друзями давав зрозуміти, що, незважаючи на своє розчарування, вирішив залишатися на своїй посаді принаймні до кінця 2017 року, щоб продовжити зусилля щодо реорганізації Держдепу.

Тим не менш, за словами джерел, останнім часом розчарування Тіллерсона, а також його сумніви в тому, що розбіжності з Білим домом незабаром закінчаться, значно зросли. Зокрема, розбіжності держсекретаря з президентом США Дональдом Трампом стосуються політики по Ірану.

Крім того, повідомляли джерела, глава Держдепу вважає непрофесійними останні публічні закиди Трампа на адресу глави Мін'юсту Джефа Сешнса.

Нагадаємо, Трамп висунув на посаду посла в Росії екс-посла США в Китаї Хантсмана.