ua en ru

Тіллерсон допускає співпрацю з РФ по Україні, у разі відновлення довіри між країнами

Тіллерсон допускає співпрацю з РФ по Україні, у разі відновлення довіри між країнами Фото: Рекс Тіллерсон

Тіллерсон позначив основним пріоритетом відновлення співпраці з Росією, зокрема, з питання Сирії

Держсекретар США Рекс Тіллерсон допускає співпрацю з Російською Федерацією щодо ситуації в Україні, у разі відновлення певного рівня довіри між країнами. Про це він заявив у ході виступу перед співробітниками Держдепартаменту, повідомляє прес-служба американського зовнішньополітичного відомства.

Так, Тілерсон позначив основним пріоритетом відновлення співпраці з Росією, зокрема, з питання Сирії.

"Але у нас є інші проблеми з Росією, як ви добре знаєте, в Європі, ситуація в Україні", - заявив Тіллерсон.

Так, за словами Держсекретаря, дві країни можуть почати з співпраці над невеликими питаннями, а потім, по можливості, перейти до більш важливих тем.

"Попереду багато роботи з відновлення відносин з Росією. Якщо ми зможемо почати відновлювати певний рівень довіри, тому що сьогодні між нами майже немає довіри. У нас є довгий список речей, над якими ми працюємо: від наших угод про озброєння і проблем, які у нас є з нашими угодами в області ядерних озброєнь, до України, Криму та інших місць, де Росія сьогодні не особливо корисна", - заявив Тіллерсон.

Він також розповів співробітникам Держдепу про свій візит до Москви (РФ), де, крім іншого, відбулася зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним. Тіллерсон нагадав, що охарактеризував рівень відносин між США і РФ як найнижчий з часів "холодної війни". На що Путін "знизав плечима і кивнув на знак згоди". За словами Тіллерсона, відносини між двома країнами продовжують погіршуватися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що діалог президента США Дональда Трампа і російського лідера Володимира Путіна був дуже конструктивним, продуктивним і дозволив обмінятися главам держав думками з багатьох питань.