ua en ru

У Тихому океані ураган "Роса" досяг четвертої категорії

У Тихому океані ураган "Роса" досяг четвертої категорії Фото: ураган (twitter.com conagua_clima)

Ураган може викликати сильні опади у південно-західній частині США на початку наступного тижня

У Тихому океані ураган "Роса" посилився до четвертої категорії. Про це повідомляє Національний центр ураганів Сполучених Штатів Америки.

Зазначено, що ураган знаходиться у 975 км від узбережжя мексиканського штату Нижня Каліфорнія. Швидкість вітру усередині урагану досягає 230 км/год з поривами до 275 км/год.

У Тихому океані ураган "Роса" досяг четвертої категорії

При цьому CBS8, посилаючись на Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США, уточнює, що у вихідні "Роса" буде слабшати, однак може викликати сильні опади у південно-західній частині США на початку наступного тижня. Центр ураганів відзначає, що хвилі, викликані "Росою", очікуються на південно-західному узбережжі Мексики і мексиканському півострові Каліфорнія.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що число жертв урагану "Флоренс" у США збільшилося до 43 осіб. Ураган обрушився на США 14 вересня. Перед цим у Північній і Південній Кароліні, Вірджинії і Меріленді ввели режим надзвичайного стану, влада приписала евакуацію понад 1,2 млн осіб.

Нагадаємо, в дослідницькій компанії CoreLogic повідомили, що збиток, нанесений економіці США ураганом "Флоренс", ймовірно склав від 19 млрд до 28,5 млрд доларів. При цьому за даними рейтингового агентства Moody's, ураган "Флоренс" завдав США збитків на суму від 38 до 50 млрд доларів.