ua en ru

Тігіпко виступає проти збільшення дефіциту бюджету для реалізації соцініціатів Президента

Віце-прем'єр міністр, міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко виступає проти збільшення дефіциту бюджету для реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Про це він заявив на сьогоднішній прес-конференції в Кабінеті міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

Тігіпко вважає, що соціальні ініціативи Президента України мають бути передбачені в бюджеті на 2012 р. шляхом перерозподілу існуючих у бюджеті статей витрат, а також завдяки прийняттю низки законів, які дозволять збільшити доходи бюджету.

"Певні частини бюджету ми отримаємо додатково. Це показує динаміка двох місяців. Ми маємо ці прогнози по бюджету в державному, по місцевих і по бюджету Пенсійного фонду. Ми напрацьовуємо ті рішення, які допоможуть нам виправити ситуацію з бюджетом і збільшити його дохідну частину", - сказав Тігіпко і підкреслив, що в цій ситуації дефіцит бюджету збільшувати не можна.

"Він повинен залишитися на своєму рівні і все потрібно робити або через перерозподіл якихось статей бюджету, або за рахунок того, що ми будемо збільшувати дохідну частину, в тому числі за рахунок деяких законів. Я вважаю, що резервів за законами у нас достатньо".

За словами Тігіпка, джерелами наповнення дохідної частини бюджету можуть стати, в разі їх прийняття, закон про податок на багатство, а також прийняття постанови уряду щодо збільшення кількості офшорних зон.

"Ми говорили про трансферне ціноутворення... це дуже хороший момент, який, повірте мені, дасть не 16 млрд грн", - сказав Тігіпко.

Він зазначив, що згадані рішення повинні бути прийняті парламентом в квітні поточного року в пакеті з прийняттям змін до бюджету.

Нагадаємо, 7 березня Президент України Віктор Янукович запропонував чотири напрямки подальшої реалізації соціальної реформи, які необхідно реалізувати для поліпшення якості життя громадян. Серед цих напрямків - іпотечне кредитування, підвищення зайнятості населення, підвищення соціальної допомоги малозабезпеченим, а також повернення громадянам внесків Сбєрбанку СРСР.

12 березня 2012 р. Міністерство фінансів приступило до підготовки внесення змін до закону про державний бюджет на 2012 р. для реалізації проголошених Президентом України соціальних перетворень.