ua en ru

Тігіпко оцінює витрати в 2012 р. з видачі іпотечних кредитів під 2-3% в 10 млрд грн

Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко оцінює витрати, необхідні для початку видачі іпотечних кредитів на 10-15 років під 2-3% річних в 10 млрд грн в 2012 р. Про це він заявив у Верховній Раді в ході "години запитань до уряду ", передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо говорити про ті витрати, які повинен понести наш бюджет для того, щоб виконати всі соціальні ініціативи, то вони розділяться на 2 частини. Для того, щоб виконати іпотечну програму передбачається приблизно 10 млрд, а всі соціальні ініціативи - 16 млрд грн", - пояснив віце-прем'єр.

Тігіпко звернув увагу на те, що за січень-лютий держбюджет був перевиконаний на 2,2 млрд грн, бюджет Пенсійного фонду перевиконано на 1 млрд грн, а бюджети інших соціальних фондів - на 0,3 млрд грн.

При цьому він додав, що виконати всі соціальні ініціативи Президента Кабмін планує за рахунок зростання економіки.

Нагадаємо, раніше Президент заявляв, що кредити за програмою "Доступне житло" будуть видаватися громадянам України з травня 2012 р. під 2-3% річних. У свою чергу прем'єр-міністр Микола Азаров відзначав, що в поточному році іпотечне будівництво буде збільшено в два рази.