ua en ru

Тігіпко - один з головних переговірників від ПР, - Герман

Народний депутат від Партії регіонів Сергій Тігіпко є одним з головних переговірників від ПР

Народний депутат від Партії регіонів Сергій Тігіпко є одним з головних переговірників від ПР. Про це в кулуарах Верховної Ради України повідомила народний депутат від ПР Ганна Герман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент йде на компроміс, він готовий і йде на ці компроміси. Це істотний компроміс, я не буду озвучувати пункти цього серйозного компромісу, тому що його озвучування може призвести до того, що домовленості можуть зірвати. Всі гарячі голови повинні охолонути", - заявила Герман.

Вона запевнила, що в оточенні Президента України вдалося перемогти частина, який наполягав на силовий варіант вирішення конфлікту.

"Ту частину оточення, яку можна було назвати "яструбами" - людьми, які пропонували жорсткі шляху - вдалося перемогти. Президент завжди говорив, що він прихильник мирного шляху, але те, що у нього часто були люди, які пропонували і штовхали на інший шлях, це гальмувало мирні переговори і компроміс. Сьогодні я можу сказати, що сили світу перемогли сили війни. Президент йде на компроміси, Президент готовий і хоче мирного врегулювання, але поки на Майдан будуть підвозити провокатори зброю з пограбованих складів, до тих пір ймовірність, що в кожну хвилину буде чергова провокація", - сказала Герман.

Герман повідомила, що не знає нічого щодо введення санкцій стосовно українських чиновників: "Мені нічого не відомо, чи введені вони, хто збирається це робити".

Вона також підтвердила, що Сергій Тігіпко є одним з переговірників від Партії регіонів: "Після підписання угоди в 12:00, він з'явиться у Раді... Він вчора цілий день був на переговорах".

"Сьогодні о 12:00 будуть підписані основні домовленості, є суттєві компроміси, я не можу їх коментувати, щоб не дай Бог не зірвати і не зашкодити процесу, але я знаю, що компроміс є. О 12:00 він буде підписаний", - сказала Герман.