ua en ru

The Times: Росія планує розгорнути в Сирії другу авіабазу

The Times: Росія планує розгорнути в Сирії другу авіабазу Фото: Володимир Путін

Загальна чисельність російських військових там може скласти близько 1 тис. осіб

Росія готується розгорнути в Сирії другу авіабазу і направити туди додаткову авіацію та особовий склад військ. Про це повідомив один з сирійських активістів, передає РБК з посиланням на The Times.

За словами джерела, авіабаза Шайрат розташована недалеко від сирійського міста Хомс. Там вже знаходяться 10 російських військових літаків і 15 вертольотів, а також 50-60 військовослужбовців, які займаються підготовкою об'єкта. Російські військові приїхали в Шайрат близько місяця тому і привезли з собою обладнання. Більшість літаків, які бомбили східну частину провінції Хомс, вилітали звідти.

Згідно близькосхідних ЗМІ, на які посилається The Times, на авіабазі планується розмістити понад 50 літаків, розвідувальні та спецбригади, а також обслуговуючий персонал. Загальна чисельність російських військових там може скласти близько 1 тис. осіб.

Авіабаза Шайрат має 45 укріплених ангарів і дві злітно-посадкові смуги, одна з яких - основна, друга - резервна.

Повідомляється, що один з високопоставлених сирійських офіцерів заявив, що "Росія обіцяла збільшити кількість військових літаків, (що беруть участь в операції в Сирії) до 100, щоб задовольнити потреби сухопутних військ". Крім того, Росія також посилає "велику кількість" важких вогнеметних систем ТОС-1, призначених для "ураження живої сили противника".

Нагадаємо, в Білому домі відзначили посилення російських ударів по ІДІЛ в Сирії.