ua en ru

The Telegraph: британські ісламісти можуть бути причетні до катастрофи російського літака

The Telegraph: британські ісламісти можуть бути причетні до катастрофи російського літака Фото: літак А321

У перехоплених британською розвідкою розмовах терористів, чувся акцент, властивий жителям Лондона і Бірмінгема

Британські джихадисти могли надати допомогу у виготовленні бомби, яка могла призвести до катастрофи російського літака А321 в Єгипті. Про це повідомляє британське видання The Telegraph.

За непідтвердженими даними видання, британські джихадисти з "досвідом роботи в сфері електроніки", які проходили тренування в Сирії, могли сприяти у виготовленні бомби. У перехоплених британської радіотехнічної розвідки ЦПС розмовах людей, які "святкували" в Єгипті крах А321, чувся акцент, властивий жителям Лондона і Бірмінгема.

Видання підкреслює, що не має в своєму розпорядженні підтвердження цих даних і підкреслює, що поки рано робити висновок, що учасники перехоплених переговорів були британцями.

Нагадаємо, версія розвідки США про те, що відділення радикального угруповання "Ісламська держава" на Синаї могло встановити бомбу на борту російського літака A321, частково заснована на перехоплених даних.

Видання France2 з посиланням на джерело повідомило, що запис бортового самописця російського літака свідчить про те, що на його борту стався вибух.