ua en ru

Версія розвідки США про бомбу на борту А321 заснована на даних перехоплення

Версія розвідки США про бомбу на борту А321 заснована на даних перехоплення Фото: крах російського літака у Єгипті

Офіційний висновок з приводу того, що сталося на борту російського літака при цьому не було винесено ні ЦРУ, ні іншими американськими спецслужбами

Версія розвідки США про те, що відділення радикального угрупування "Ісламська держава" на Синаї могло встановити бомбу на борту потерпілого крах російського літака А321, частково заснована на перехоплених даних. Про це повідомляє РІА Новини.

"Чиновник заявив, що перехоплені дані зіграли деяку роль в попередньому виснавку про те, що відділення ІГ на Синаї встановило вибуховий пристрій в літаку", - йдеться в повідомленні агентства.

Відзначимо, 31 жовтня лайнер Airbus-321 авіакомпанії "Когалимавіа", Який летів з Шарм-Еш-Шейха в Санкт-Петербург, розбився на Синаї.

Нагадаємо, розвідувальні служби США припускають, що причиною катастрофи російського літака А321 в Єгипті з великою часткою ймовірності міг стати вибуховий пристрій.

Крім того, прес-секретар Президента РФ Дмитро Пєсков закликав не пов'язувати крах літака А321 в Єгипті з операцією Росії в Сирії.