ua en ru

The Financial Times назвала людиною року главу Apple

За версією британського ділового видання The Financial Times найвпливовішою людиною 2014 року у бізнесі став генеральний директор технологічної компанії Apple Тім Кук.

За версією британського ділового видання The Financial Times найвпливовішою людиною 2014 року у бізнесі став генеральний директор технологічної компанії Apple Тім Кук.

Новий глава Apple довів, що може успішно керувати компанією, у що багато хто не вірив після смерті три роки тому її засновника Стіва Джобса. В цьому році Кук вийшов з тіні свого попередника, і в діяльності компанії стали помітні його цінності і пріоритети, зазначає The Financial Times.

Видання підкреслює, що Кук приніс Apple свіжу кров, змінив схему управління корпоративними фінансами, відкрив компанію для широкого співробітництва і поставив у главу кута суспільні цінності.

"Ми робимо що-то з інших причин, ніж отримання прибутку, ми робимо щось, тому що це правильно і справедливо", - сказав глава Apple інвесторам в січні 2014 року. З тих пір ціна акцій компанії зросла на 50%, і в листопаді її капіталізації перевищив 700 млрд дол.

Серед досягнень Кука The Financial Times зазначає успішний випуск смартфона iPhone 6, а також вихід на ринки моди і фінансів з годинами Apple Watch, які з'являться у продажу в 2015 році, і платіжною системою Apple Pay, представленої в жовтні. У четвертому кварталі сукупна продаж iPhone, як очікується, досягне 70 млн примірників, а в третьому кварталі продажі принесли компанії 42 млрд дол.

Критики звертали увагу, що Кук не так тісно залучений в розробку нових продуктів як це було у випадку Джобса, і не настільки видовищно їх представляє на відміну від свого попередника.

Нагадаємо, раніше журнал Time назвав "Людиною року" борця з Эболой.