ua en ru

У Tesla заявили про найбільший збиток в історії компанії

У Tesla заявили про найбільший збиток в історії компанії Фото: компанія Tesla Inc (tesla.com)

Разом з тим сукупний виторг компанії у третьому кварталі виріс у річному численні приблизно на 30%

Компанія Tesla Inc. закінчила третій квартал 2017 року з найбільшим у своїй історії збитком. Про це повідомляє Wall Street Journal.

Зокрема, зі звіту компанії випливає, що за підсумками червня-вересня 2017 року її чистий збиток, що відноситься до акціонерів Tesla, склав 619,376 млн, тоді як за аналогічний період попереднього року компанія зуміла отримати прибуток в 21,878 млн доларів.

Зазначено, що за підсумками перших дев'яти місяців 2017 року чистий збиток, що відноситься до акціонерів Tesla, склав 1,286 млрд доларів, при цьому майже половина втрат припала на третій квартал.

Разом з тим сукупний виторг компанії в третьому кварталі зріс у річному численні приблизно на 30% (до 2,984 млрд доларів), а за підсумками січня-червня - майже вдвічі (з 4,715 млрд до 8,47 млрд доларів).

Відзначимо, що однією з причин зростання виручки Tesla називають збільшення продажів кросоверів Model X, а ось збільшення поставок седанів Model 3 до 500 штук на тиждень, згідно зі звітом компанії, відкладається, як мінімум, до кінця першого кварталу 2018 року.

Повідомляється, що після випуску Tesla фінансової звітності за третій квартал вартість акцій компанії на біржі Nasdaq знизився.

Нагадаємо, 14 жовтня повідомлялося, що корпорація Tesla несподівано звільнила кілька сотень працівників різних підрозділів.