ua en ru

Tesla звільнила кілька сотень співробітників

Tesla звільнила кілька сотень співробітників Фото: компанія Tesla (tesla.com)

Втратили роботу від 400 до 700 осіб, зокрема менеджери, технічні фахівці і працівники заводів

Корпорація Tesla несподівано звільнила на цьому тижні кілька сотень працівників різних підрозділів. Про це повідомила каліфорнійська газета The Mercury News.

За даними джерел видання з числа колишніх і чинних співробітників, про ці звільнення здебільшого не було зроблено завчасних попереджень.

Загалом, за різними оцінками, втратили роботу від 400 до 700 осіб, зокрема менеджери, технічні фахівці і працівники заводів. Насамперед, мова йде про персонал, задіяний у виробництві автомобілів Model X і Model S, а також про співробітників, які працювали над проектами енергетичної компанії SolarCity. Операцію з її придбання Tesla закрила в листопаді 2016 року.

Офіційний представник Tesla підтвердив американській газеті, що звільнення мали місце, однак не уточнив, скільки саме співробітників позбулися посад. Він запевнив, що скорочення не завдали шкоди виробничим потужностям компанії. Крім того, в Tesla підкреслили, що на зміну звільненим співробітникам незабаром будуть прийняті нові. Загальна чисельність персоналу Tesla складає близько 33 тис. осіб.

Як зауважило видання, ці звільнення відбулися якраз у той час, коли Tesla стикнулася з труднощами в тому, що стосується збільшення обсягів виробництва нового седану Model X.

Нагадаємо, раніше в Tesla повідомили про відкликання 11 тис. кросоверів Model X через можливі проблеми зі складаними задніми сидіннями, виявлені під час перевірок надійності автомобіля. Зокрема відкликанню підлягають машини, випущені в період з 28 жовтня 2016 року по 16 серпня 2017-го.