ua en ru

Tesla створить в Австралії віртуальну електростанцію

Tesla створить в Австралії віртуальну електростанцію Фото: компанія Tesla (tesla.com)

Протягом чотирьох років до системи приєднається мінімум 50 тис. будинків

Уряд Південної Австралії уклав договір з американською компанією Tesla про створення віртуальної електростанції. Про це йдеться на сайті уряду.

Повідомляється, що введення в експлуатацію віртуальної електростанції дозволить знизити вартість електроенергії для кінцевого споживача на 30%.

Влада Південної Австралії заявила, що створення електростанції дозволить самостійно забезпечувати свої потреби в електроенергії й віддавати надлишки у мережу.

Зазначено, що впровадження системи пройде в кілька етапів. На початковому етапі планується оснастити 1,1 тис. домоволодінь сонячними електростанціями потужністю п'ять кіловат і настінними акумуляторними батареями ємністю 13,5 кВт/год.

На даний момент сонячні панелі будуть встановлені на 24 тис. будинків. Надалі приєднання до системи буде запропоновано всім домоволодінь. Протягом чотирьох років до системи приєднається мінімум 50 тис. будинків.

Нагадаємо, в кінці жовтня стало відомо, що компанія Tesla досягла угоди з владою Китаю про будівництво в Шанхаї заводу з виробництва електромобілів.