ua en ru

Tesla пообіцяла представити вантажівку й автобус у 2017

Tesla пообіцяла представити вантажівку й автобус у 2017 Фото: центральний офіс автокомпанії "Тесла" (iAuto)

Про це йдеться у складеному CEO компанії Ілоном Маском генплані найбільшого у світі виробника електромобілів

Засновник найбільшого у світі виробника електромобілів Tesla Motors Inc. (TSLA.O) Ілон Маск представив новий довгостроковий план розвитку компанії, згідно з яким у 2017 році "Тесла" має представити свою першу вантажівку і модель міського транспорту. Про це йдеться у складеній Маском другій частині генерального плану Tesla Motors (першу було представлено 10 років тому).

Як наголошується, в найближчі роки Tesla планує охопити більшість сегментів споживчого автомобільного ринку, а в 2017 році компанія представить свою першу вантажівку і автобус.


Як пише Маск, крім електрокарів для масового споживача необхідно створити ще два електричних транспортних засоби: вантажівку і модель багатомісного міського транспорту. В даний час проекти цих автомобілів перебувають на стадії розробки і мають бути представлені наступного року, зазначив американський підприємець.

Маск називає модель створюваного вантажівки Tesla Semi. "Ми вважаємо, що Tesla Semi значно знизить вартість вантажного транспорту, одночасно підвищивши його безпеку і зробивши управління дійсно цікавим", - написав бізнесмен із США.

На думку творця Tesla, з появою машин з автопілотом, ймовірно, має сенс зменшити розміри автобусів і піти від функцій водія до керування парком машин. За його словами, нова модель громадського транспорту зможе забирати пасажирів на всьому шляху до кінцевої точки, викликати автобус можна буде за допомогою телефону або спеціальної кнопки на зупинці. В автобусі можна буде перевозити інвалідні крісла, візки і велосипеди, додав Маск.

"Я хотів би дещо додати, щоб пояснити, чому Tesla вже зараз частково займається автопілотами, а не чекає якогось моменту в майбутньому. Найбільш важливою причиною є те, що при правильному використанні він (автопілот) вже значно безпечніше самостійно керуючих водіїв, і тому було б ганебно з точки зору моралі відкласти виробництво просто через страх негативної реакції ЗМІ або через меркантильні побоювання, пов'язані з юридичною відповідальністю", - наголосив Маск.

Нагадаємо, публікацію другої, "цілком таємної" частини генплану Tesla Ілон Маск, стан якого Forbes оцінює в 10,7 млрд доларів, анонсував 11 липня. Як повідомлялося також, напередодніНагадаємо, напередодні Tesla знизила ціну на новий кросовер Model X майже на десять тисяч доларів.