ua en ru

Терористи планували в Барселоні ще дві атаки з вибухами, - El Espanol

Терористи планували в Барселоні ще дві атаки з вибухами, - El Espanol Фото: теракт у Барселоні (twitter.com Roeland Roovers)

Головною метою терористів був символ Барселони - собор Sagrada Família

У терористів, які вчинили 17 серпня серію терактів у Іспанії, спочатку, крім вулиці Рамбла, було ще дві мети атаки в Барселоні. Про це повідомило неназване джерело, передає видання El Espanol.

За інформацією видання, головною метою терористів був символ Барселони - собор Sagrada Família, також планувався напад на ще одне популярне у туристів місце біля міського порту, яке саме, видання не повідомляє.

Джерела видання повідомили, що бойовики планували врізатися на фургоні в натовп, а потім підірвати автомобіль і для цього у них було три мікроавтобуси.

За даними поліції Каталонії, бомби, які бойовики планували застосовувати, схожі на ті, які використовує терористичне угруповання "Ісламська держава", їх складали в одному з сіл у Альканарі.

Під час створення бомб двоє терористів припустилися помилок, через що 16 серпня стався вибух у житловому будинку.

Видання повідомило, що терористи побоювалися, що поліцейські зможуть вийти на їхній слід через цей вибух і вирішили вчинити спонтанну атаку в Барселоні без вибухівки.

Зазначається, що всі три автомобілі, які терористи планували використовувати, були орендовані і перебували в Альканарі, там же зберігалася вибухівка і бочки з бутаном.

Нагадаємо, 17 серпня близько 17:05 за місцевим часом у Барселоні білий фургон виїхав на тротуар пішохідної вулиці Рамбла та скоїв наїзд на пішоходів. У результаті 15 осіб загинули і понад 100 отримали поранення.

Пізніше в Камбрільсі на південь від Барселони терористи спробували повторити теракт, наїхавши фургоном на натовп і травмувавши шістьох людей. П'ятьох нападників застрелили правоохоронці.