ua en ru

Терористи на Лондонському мосту носили підроблені пояси смертників, - поліція

Терористи на Лондонському мосту носили підроблені пояси смертників, - поліція Фото: підроблені пояси смертників терористів у Лондоні (news.met.police.uk)

У нападників були шкіряні ремені, до яких були прикріплені по три одноразові пляшки з-під води

Поліція Британії заявила про підроблені пояси смертників, закріплені на трьох терористах, які влаштували напад на людей на Лондонському мосту і на ринку Боро в ніч на 4 червня. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті поліції.

Як наголошується, у всіх трьох нападників були шкіряні ремені, до яких були прикріплені по три одноразові пляшки з-під води, обмотані для маскування стрічкою.

У поліції також додали, що раніше не зустрічали подібну практику використання підроблених поясів смертника терористами у Великобританії. Також поліцейські припускають, що це робиться для того, щоб якомога сильніше налякати людей.

"Будь-хто, хто бачив їх вночі, міг подумати, що вони справжні. Важко сказати, що саме змусило їх надіти такі пояси. Можливо, вони готувалися до облоги або використовували їх в якості захисту від пострілів", - розповів представник поліції Дін Хейдон, ведучий розслідування.

За його словами, поліцейські і люди, які намагалися дати відсіч терористам, були дуже сміливими.

"Вони бачили пояси. І якщо ви даєте відсіч або стріляєте в когось, на кому такий пояс, ви усвідомлюєте, що можливим вибухом може зачепити й вас", - додав представник поліції.

Нагадаємо, Трафальгарську площу в Лондоні евакуювали через підозрілий пакет.