ua en ru

У Тернопільській області суд повернув державі земельну ділянку вартістю понад 152 млн гривень

У Тернопільській області суд повернув державі земельну ділянку вартістю понад 152 млн гривень Фото: судовий молоток (Pixabay)

Площа земельної ділянки становить понад 83 га

Господарський суд Тернопільської області задовольнив позов прокуратури регіону про розірвання договору оренди земельної ділянки площею 83,49 га. Про це повідомила прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Земельна ділянка використовувалася товаристом "Юстрім" у промислових цілях.

"Підставою для втручання прокуратури стали систематична несплата орендарем плати за користування землею та невиконання умов договору. Рішенням суду земельну ділянку, розташовану на території Борщівського району Тернопільської області, вартістю понад 152 млн грн зобов’язано повернути державі", - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, у серпні Господарський суд Києва прийняв рішення про повернення територіальній громаді столиці майже 87 га земель вартістю понад 181 млн гривень.

"На території Києва було впроваджено та реалізовано схему незаконного привласнення землі, розташованої в Голосіївському районі столиці. З цією метою створювалися житлово-будівельні кооперативи, зокрема обслуговуючі кооперативи житлового кооперативу (ОКЖК) "Текстильник", які в силу закону мали право безоплатно отримати у власність земельні ділянки для будівництва житла та забезпечення ним членів кооперативу", - заявили тоді в прес-службі Генпрокуратури.

У ГПУ зазначили, що згаданий кооператив створено з порушенням вимог законодавства, оскільки його засновники не потребували поліпшення житлових умов та не планували їх покращувати за рахунок будівництва будинку.