ua en ru

У Києві суд повернув громаді землю вартістю понад 181 млн гривень

У Києві суд повернув громаді землю вартістю понад 181 млн гривень Фото: суд (Pixabey)

Відповідне рішення прийняв Господарський суд Києва

Господарський суд Києва прийняв рішення про повернення територіальній громаді столиці майже 87 га земель вартістю понад 181 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"На території м. Києва було впроваджено та реалізовано схему незаконного привласнення землі, розташованої в Голосіївському районі столиці. З цією метою створювалися житлово-будівельні кооперативи, зокрема обслуговуючі кооперативи житлового кооперативу (ОКЖК) "Текстильник", які в силу закону мали право безоплатно отримати у власність земельні ділянки для будівництва житла та забезпечення ним членів кооперативу", - сказано у повідомленні.

Разом з тим установлено, що згаданий кооператив створено з порушенням вимог законодавства, оскільки його засновники не потребували поліпшення житлових умов та не планували їх покращувати за рахунок будівництва будинку.

"Незважаючи на вказані вимоги законодавства, Київською міською радою безоплатно надано у власність цього кооперативу нібито з метою забезпечення житлом 4 осіб, які були його засновниками, земельні ділянки загальною площею майже 87 га вартістю понад 181 млн гривень", - повідомляють у ГПУ.

Зважаючи на це, Господарський суд Києва 7 серпня 2017 року прийняв рішення, яким задовольнив позов Генеральної прокуратури України до Київської міської ради, ОКЖК "Текстильник" та інших про визнання недійсними рішень, державних актів і свідоцтв, відсутності права комерційних структур на вказані земділянки.

Нагадаємо, Вищий господарський суд ухвалив рішення повернути киянам сквер Небесної сотні.