ua en ru

У Тернопільській області СБУ знешкодила міжрегіональну мережу фальшивомонетників

У Тернопільській області СБУ знешкодила міжрегіональну мережу фальшивомонетників Фото: СБУ (RFE/RL, Inc.)

СБУ вдалося запобігти потрапляння у відкритий доступ валюти на більш ніж 6 млн доларів

У Тернопільській області Служба безпеки України знешкоджено міжрегіональну злочинну групу, яка спеціалізується на виготовленні та збуті підробок іноземної валюти в особливо великих розмірах. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Високоякісний друк банкнот номіналом 100 і 50 доларів США фальшивомонетники здійснювали в промислових масштабах з використанням обладнання одного з поліграфкомбінатів Західної України. Підробки містили чимало загальновідомих захисних елементів, відображалися навіть під ультрафіолетовим світлом", - йдеться в повідомленні.

Двох організаторів угруповання затримали під час виготовлення чергової партії підробленої купюри.

Правоохоронці провели 15 обшуків в квартирах і офісах зловмисників. Вилучені банкноти з ознаками підроблення, а також численні знаряддя та витратні матеріали для виготовлення фальшивок, зокрема: кліше, прозорі плівки з зображеннями банкнот, спеціально підготовлені аркуші паперу з нанесеною розміткою контурів купюр і відбитками портрета президента Франкліна, комп'ютерну техніку тощо. За попередньою оцінкою, вдалося запобігти потраплянню у відкритий доступ валюти на понад 6 млн доларів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 199 (виготовлення підроблених грошей) Кримінального кодексу України.

altaltaltaltaltalt

Фото: речі, вилучені під час обшуку (СБУ)

Нагадаємо, правоохоронці сьогодні, 14 липня 2017 року, проводять обшуки в офісі медіахолдингу "Вести", який знаходиться в бізнес-центрі Gulliver в Києві.