ua en ru

У Тернопільській обл. виник новий конфлікт за церкву з участю "Правого сектору"

У Тернопільській обл. виник новий конфлікт за церкву з участю "Правого сектору" Фото: конфлікт за церкву в селі Колосова

На цей раз УПЦ МП звинуватила УПЦ КП в захопленні церкви в селі Колосова

В с. Колосова Тернопільської області вчора, 28 вересня, між представниками Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) та Української православної церкви Київського патріархату (УПЦКП) виник новий конфлікт за церкву з участю "Правого сектора". Про це йдеться в повідомленні інформаційного відділу Української православної церкви Московського патріархату.

"Увечері 28 вересня жителі села Колосова на Тернопільщині стали свідками того, як до місцевої церкви на честь святого апостола Іоанна Богослова під'їхало 6 машин "Правого сектора" з молодими людьми, які супроводжували чотирьох священиків "Київського патріархату", - йдеться в повідомленні.

Серед священиків був чоловік схожий на голову Тернопільської єпархії УПЦ КП Нестора (Писика). За повідомленням, близько 30 бійців "Правого сектора" провели парафіян на храмовий двір.

"На питання мешканців Колосової про цілі "візиту" вони відповіли лайкою і запевнили, що через тиждень церква відберуть. Коли одна з місцевих мешканок намагалася зняти все, що відбувається, на телефон, озброєний бойовик "Правого сектора" відібрав у неї телефон і знищив SIM-карту", - заявили в УПЦ МП.

Нагадаємо, це вже не перший конфлікт за церкву між представниками УПЦ КП і УПЦ МП. Так, 21 вересня у селі Катеринівка Тернопільської області парафіяни УПЦ КП і УПЦ МП побилися за церкву святого великомученика Георгія Побідоносця. За даними МВС, прихильники Московського патріархату відмовились передати ключі від храму представникам Київського патріархату. Між двома громадами виник конфлікт та бійка. Правоохоронці намагалися врегулювати конфлікт, в результаті чого отримали тілесні ушкодження. Крім того, постраждали і парафіяни.

Пізніше УПЦ КП звинуватила УПЦ МП у силовому захопленні храму Свято-Різдва Богородиці с. Пилипець Закарпатської області. Так, за заявою УПЦ КП, 27 вересня представники Московського патріархату силою відібрали ключі від храму у паламаря, а також виштовхали з парафіян церкви і священика-настоятеля, які почали протестувати проти таких дій.