ua en ru

Тернопільська міськрада перейменувала центральну площу на Героїв Євромайдану

Тернопільська міська рада перейменувала центральну площу на Героїв Євромайдану.

Тернопільська міська рада перейменувала центральну площу на Героїв Євромайдану. Про це РБК-Україна заявила прес-секретар мерії Катерина Калуш.

"Сьогодні на позачерговій сесії Тернопільської міськради було одноголосно прийнято рішення про перейменування Майдану Мистецтв - центральній площі - на Площу Героїв Євромайдану. Одноголосно "за" проголосували 40 депутатів із 43 присутніх", - повідомила вона.

За її словами, таке рішення прийнято з огляду на трагічні події, які відбулися на Грушевського в Києві 21 і 22 січня 2014 р.

"Чимало наших земляків уже два місяці перебувають в Києві - на Майдані, вони беруть участь у протестах. До мене особисто та у Тернопільську міську раду звертається багато тернополян з проханням увіковічнити в історії ці події, які зараз відбуваються у Києві. Відповідно, ми вирішили перейменувати один з центральних майданів міста на Площу Героїв Євромайдану", - прокументовав таке рішення міський голова Тернополя Сергій Надал, передає прес-служба міськради.

Нагадаємо, починаючи з 19 січня 2014 р. в Києві на вул. Грушевського біля стадіону "Динамо" триває силове протистояння між радикально налаштованими активістами Євромайдану і співробітниками правоохоронних органів. Приводом для заворушень стало прийняття парламентом України 16 січня 2014 р. законів, які посилюють відповідальність громадян за порушення при участі в мітингах.

При цьому медики КМДА заявляють, що з 19 по 22 січня на вул. Грушевського загинули дві людини, а в опозиції стверджують, що в результаті протистояння загинули п'ять осіб.