ua en ru

У Тернополі СБУ затримала двох нелегальних торговців зброєю

У Тернополі СБУ затримала двох нелегальних торговців зброєю Фото: у Тернополі затримали нелегальних торговців зброєю

Затримані організували канал постачання нелегальної зброї

Співробітники Служби безпеки України та Національної поліції затримали у Тернополі двох торговців зброєю та боєприпасами. Про це повідомляє місцеве видання 20minut.ua.

Наголошується, що затримані організували канал нелегального постачання зброї, яке надалі намагалися реалізовувати жителям обласного центру.

СБУ здійснила оперативну закупівлю у торговців нелегальної зброї, зокрема, пістолет системи Наган, патрони до нього і глушник. Крім того, під час обшуків в гаражі та службових приміщеннях торговців, силовики вилучили дві гранати Ф-1, пістолет Walther, два глушника, мисливську рушницю марки Helix, а також патрони калібру 9 мм і 7,62 мм.

За даним фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Мова йде про незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами. Наразі тривають слідчо-оперативні дії, спрямовані на встановлення шляхів надходження зброї і боєприпасів до місцевим дилерам.

У Тернополі СБУ затримала двох нелегальних торговців зброєюУ Тернополі СБУ затримала двох нелегальних торговців зброєю

Фото: у Тернополі СБУ затримала двох торговців нелегальної зброї

Нагадаємо, у Полтаві поліція затримала чоловіка, який влаштував стрілянину в супермаркеті, намагаючись без оплати винести з магазину дезодорант.