ua en ru

У Тернополі зловмисник обстріляв будинок і машини

У Тернополі зловмисник обстріляв будинок і машини Фото: поліція розслідує стрілянину в Тернополі

Досудове розслідування триває

У Тернополі 18-річний хлопець обстріляв з пневматичного пістолету житловий будинок, маршрутку та автомобілі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Як зазначається, хлопець свій вчинок пояснив тим, що випробовував на влучність та справність новопридбану зброю.

Так, 15 січня жителі мікрорайону Дружба звернулися до правоохоронців із заявами про пошкоджені вікна квартир та транспортні засоби.

Як виявилося, зловмисником виявився 18-річний тернополянин, який 14 січня придбав пневматичний пістолет і вирішив спершу випробувати "нову іграшку" на вікнах сусіднього будинку, а згодом і на автомобілях.

"Захоплений влаштованим видовищем, зловмисник викликав таксі і подався до торгового центру, аби докупити куль для заряджання - плани на вечір мав великі. Від спокуси знову випробувати дію пневматики не стримався вже дорогою додому. Прямо з вікна таксі відкрив стрілянину по маршрутному таксі, в якому їхали люди, і припаркованій легківці", - йдеться у повідомленні.

Загалом правоохоронці встановили 10 фактів пошкодження транспортних засобів і випадок стрільби по вікнах житлового будинку. Наразі зловмиснику інкримінують частину першу статті 296 ККУ - хуліганство. Досудове розслідування триває.

altaltaltalt

Фото: наслідки стрілянини в Тернополі

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок стрілянини в Одесі поранено 2 чоловіків.