ua en ru

Теракти в Харкові та Дніпропетровську, вчинені в 2011 р., будуть розкриті найближчим часом, - Пшонка

Розслідування вибуху в Харкові 13 жовтня 2011 р., який обійшовся без жертв, і в Дніпропетровську 16 листопад 2011р., Коли загинула одна людина, буде завершено найближчим часом. Про це повідомив генеральний прокурор України Віктор Пшонка на зустрічі президента Віктора Януковича з керівниками силових відомств у зв'язку з розкриттям серії вибухів в Дніпропетровську, що сталася 27 квітня 2012 "Хід слідства дає підстави говорити, що ці злочини можуть бути розкриті найближчим часом", - заявив генпрокурор, повідомляє прес-служба президента.

Говорячи про вибухи 27 квітня, Пшонка зазначив, що слідчо-оперативна група працювала скоординовано. "За цей час проведено безпрецедентну кількість слідчих дій", - підкреслив генпрокурор. Він додав, що над розкриттям злочину працювали кращі слідчі Служби безпеки України (СБУ), Міністерства внутрішніх справ та органів прокуратури, експерти-криміналісти, близько 50 оперативних співробітників щодня займалися цією кримінальною справою.

Завдяки спільним зусиллям усіх відомств, повідомив Пшонка, на даний момент встановлені і затримані четверо підозрюваних в скоєнні злочину в Дніпропетровську. "Є всі докази, що ці чотири людини - безпосередньо учасники цього тяжкого злочину", - сказав він. Сьогодні, зазначив генпрокурор, уже йдуть допити затриманих за участю їхніх адвокатів. Він додав, що за нормами Кримінального кодексу кваліфікація "тероризм" щодо злочину в Дніпропетровську підтверджується.

Найближчим часом, сказав Пшонка, слідчі звернуться до суду з приводу арешту затриманих. За його словами, все робиться в рамках закону, конституційних прав громадян і процесуальних норм.