ua en ru

Теракти в Туреччині можуть обійтися країні в 5 млрд євро

Теракти в Туреччині можуть обійтися країні в 5 млрд євро Фото: Турція

У першій половині 2015 р. туристів у Туреччині на 13,8% менше, ніж в 2014 р

Теракти і хвилювання, що охопили Туреччину після вибуху бомби в Суручі, підвищили рівень терористичної загрози. Разом з операціями турецьких силовиків проти бойовиків ІГІЛ та Робочої партії Курдистану це призвело до різкого скорочення числа туристів, що може призвести до втрат до 5 мільярдів євро, повідомляє DW.

"За даними статистичного відомства Туреччини, в першій половині цього року туристів було на 13,8% менше, ніж у той же період минулого року. Скорочення числа відпочиваючих може призвести до втрат до 5 млрд євро", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, після теракту в Суручі уряд дев'яти країн (Австралія, Великобританія, Німеччина, Ірландія, Італія, Канада, Нова Зеландія, Польща, Росія) офіційно застерегли своїх громадян від поїздок у східні регіони Туреччини, які межують із Сирією та Іраком.

Наголошується, що 2015 р. може стати провальним для турецького туризму.

Тим часом уряд в Анкарі не поспішає коментувати цю негативну тенденцію. Заступник міністра культури і туризму країни Абдурахман Арич в інтерв'ю турецькому новинному агентству винить в тому, що відбувається якісь ворожі сили, які нібито намагаються наклеїти на Туреччину ярлик "небезпечною країни". Щоб виправити імідж, міністерство культури і туризму влаштовує виставки в Європі. Арич запевняє, що в результаті тільки з Німеччини приїхало на 200 тис. осіб більше, ніж очікувалося.

Нагадаємо, 20 липня в Туреччині стався великий теракт в місті Суруч на кордоні з Сирією. Там в результаті вибуху загинули близько 30 осіб. Після цього в країні стався ще ряд терористичних актів, які спричинили людські жертви.