ua en ru

Теракти в Іспанії: поліція шукає одного з терористів у Франції

Теракти в Іспанії: поліція шукає одного з терористів у Франції Фото: теракт в Барселоні (twitter.comboppinmule)

Йдеться про водія білого вантажопасажирського мікроавтобуса Renault Kangoo

У Франції шукають одного з підозрюваних у причетності до теракту в Барселоні. Про це в ніч на суботу, 19 серпня, повідомляє DW.

Як наголошується, йдеться про водія білого вантажопасажирського мікроавтобуса Renault Kangoo. Поліція припускає, що саме цей фургон був в числі трьох автомобілів, що були взяті на прокат терористами перед атаками в Барселоні і іншому каталонському місті Cambrils.

Згідно з версією слідства, спільник джихадистів міг перетнути кордон і сховатися у Франції.

Раніше стало відомо, що поліція ліквідувала ще трьох бойовиків, які перебували в розшуку після теракту на бульварі Рамбла в Барселоні.

Троє терористів були вбиті в місті Камбрильє після відмови зупинитися на вимогу поліції. Наголошується, що всі учасники нападу народилися в Марокко і їм від 17 до 24 років.

17 серпня на бульварі Рамбла в Барселоні злочинець на мікроавтобусі в'їхав у пішоходів. Він зник з місця злочину. В результаті нападу 15 людей загинули, більше 100 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Це були громадяни 24 країн, зокрема, громадяни Франції, Німеччини, Іспанії, Нідерландів, Аргентини, Венесуели, Бельгії, Австралії, Угорщини, Перу, Румунії, Греції, Куби, Македонії, Китаю, Італії і Алжиру.

Нагадаємо, поліція Каталонії не виключає можливість нових атак.