ua en ru

Теракт в Барселоні: поліція Каталонії не виключає можливість нових атак

Теракт в Барселоні: поліція Каталонії не виключає можливість нових атак Фото: теракт в Барселоні (twitter.comboppinmule)

У поліції прокоментували розслідування теракту в Барселоні

Після терактів в Барселоні та Камбрільсі поліція Каталонії не виключає можливість нових атак. Про це заявив керівник каталонської поліції Хосе Луїс Траперо, передає El Pais.

"Ми працюємо над версією, що виконавці протягом певного часу в будівлі в муніципалітеті Альканар готували обидва теракти, проте ми не можемо пов'язувати всі сценарії. Це була група, ми не знаємо, скільки точно їх було. У той же час ми не можемо виключати подальших терактів", - заявив Траперо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Каталонії затримали четвертого причетного до терактів в Барселоні та Камбрільсі. Передбачається, що теракти в цих містах готувала група з 12 терористів.

17 серпня близько 17:05 за місцевим часом в Барселоні білий фургон виїхав на тротуар пішохідній вулиці Рамбла та скоїв наїзд на пішоходів. В результаті 13 осіб загинули і понад 100 отримали поранення.

Пізніше у муніципалітеті Альканар прогриміли два вибухи, в результаті якого загинула одна людина і ще кілька отримали поранення. А в Камбрільсі на південь від Барселони терористи спробували повторити теракт, наїхавши на фургоні на натовп і травмувавши шістьох людей. П'ятьох нападників застрелили правоохоронці.