ua en ru

Теракти в Іспанії: загинули і постраждали громадяни 34 країн

Теракти в Іспанії: загинули і постраждали громадяни 34 країн Фото: теракт в Барселоні (Antiwar.com twitter)

Дані стосовно національності пострадавших або захинувших у результаті іспанських терактів неостаточні

Громадяни 34 країн загинули або отримали поранення в результаті терактів у центрі Барселони і в курортному місті Камбрільс. Про це повідомила Служба цивільного захисту Іспанії в Twitter.

Зазначається, що це не остаточні дані.

В оприлюдненому списку називаються громадяни Німеччини, Алжиру, Аргентини, Австралії, Австрії, Бельгії, Марокко, Канади, Китаю, Колумбії, Румунії, Венесуели, Куби, Еквадору, Єгипту, Іспанії, США, Філіппін, Франції, Британії, Греції, Нідерландів, Тайваню, Гондурасу, Угорщини, Ірландії, Італії, Кувейту, Македонії, Мавританії, Пакистану, Перу, Домініканської республіки й Туреччини.

Нагадаємо, вчора під Барселоною в місті Камбрільсі терористи на фургоні скоїли наїзд на пішоходів, після чого були ліквідовані в результаті спецоперації поліції. Теракт в Камбрільсі стався через десять годин після нападу в Барселоні. Пізніше поліція підтвердила зв'язок між терактами в Камбрільсі і Барселоні.

Повідомляється, що теракти в Барселоні і Камбрільсі вчинила терористичний осередок з 12 осіб. Зокрема, до неї входили п'ятеро ліквідованих бойовиків, які вчинили наїзд на пішоходів в Камбрільсі, а також троє затриманих за підозрою в причетності до теракту в Барселоні.

За офіційною версією число постраждалих в результаті атаки зросло до 100, 14 людей загинули.