ua en ru

Теракт в Санкт-Петербурзі: відповідальність на себе взяла угруповання, пов'язане з "Аль-Каїдою"

Теракт в Санкт-Петербурзі: відповідальність на себе взяла угруповання, пов'язане з "Аль-Каїдою" Фото: теракт в Санкт-Петербурзі

Групування пригрозила новими терактами

Відповідальність за теракт в метро Санкт-Петербурга взяло на себе угруповання, пов'язане з терористичною організацією "Аль-Каїда". Про це повідомляє моніторингова група SITE Intelligence Group.

"Угруповання, пов'язане з "Аль-Каїдою", взяла на себе відповідальність за теракт в метро Санкт-Петербурга і пригрозила новими терактами", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Басманний суд міста Москви заарештував передбачуваного організатора теракту в метро Санкт-Петербурга Аброра Азімова до 3 червня 2017 року. Азімов підтвердив, що брав участь у підготовці вибуху, але повідомив, що воно - "не пряме".

Також Федеральна служба безпеки затримала Акрама Азімова, брата підозрюваного. Він вже визнав свою причетність до вибуху, скоєного 3 квітня його земляком і товаришем Акбаржоном Джалиловым у вагоні поїзда на перегоні між станціями "Технологічний інститут" та "Сінна площа".