ua en ru

Теракт в мечеті в Афганістані: кількість жертв збільшилася до 6 осіб

Теракт в мечеті в Афганістані: кількість жертв збільшилася до 6 осіб Фото: Талібан спростував участь у теракті в мечеті в Афганістані

Талібан не підтвердив свою участь в організації теракту в мечеті в Афганістані

Кількість людей, які загинули в столиці Афганістану Кабулі під час теракту в мечеті в Афганістані зросла до 6 осіб. Про це повідомляє місцевий канал Tolo, посилаючись на власні джерела.

"Щонайменше шість осіб, включаючи одного поліцейського, були вбиті і більше десяти поранені в результаті нападу на мечеть в Кабулі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, серед загиблих також виявився відомий кабульський бізнесмен Рамазан Хусейнзада, відомий як Хаджі Рамазан. За словами джерела, він був важко поранений в результаті нападу і помер в лікарні від травм.

Міністерство внутрішніх справ підтвердило, що нападники терористи-смертники штурмували мечеть, проте дані про кількість нападників у даний момент суперечливі і уточнюються.

Повідомляється, що один терорист-смертник підірвав себе в мечеті, а другий був застрелений охоронцями мечеті. Очевидці повідомляють, що в атаці також нібито був замішаний третій терорист.

У свою чергу, бойовики терористичної організації "Талібан" спростували свою причетність до теракту. За їхніми словами, серед цілейцих терористів "ніколи не буває мечетей".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в столиці Афганістану Кабулі стався самопідрив терориста-смертника в повній людей мечеті. Атака сталася в той час, коли мечеті переповнені для релігійних обрядів в рамках ісламського священного місяця Рамадан.