ua en ru

Теракт в Манчестері: подробиці

Теракт в Манчестері: подробиці Фото: теракт у Манчестері

Теракт в Манчестері відбувся на місцевому стадіоні "Манчестер Арена"

Теракт в Манчестері (Великобританія) на стадіоні "Манчестер Арена" відбувся сьогодні ночьютво час концерту американської співачки Аріана Гранде. Детальніше - в матеріалі РБК-Україна.

Теракт в Манчестері: загинули близько 20 осіб

Теракт в британському місті Манчестер стався під час концерту американської співачки Аріана Гранде на міському стадіоні "Манчестер Арена". Поліція і очевидці повідомляє про два вибухи, які прогриміли на концерті. Місцева поліція попросила людей триматися подалі від стадіону і почала евакуацію людей.

За даними ЗМІ, вибухи прогриміли після виступу співачки - коли вона покинула сцену.

Пізніше стало відомо, що в результаті теракту загинули щонайменше 20 осіб, та не менше 100 отримали поранення.

За словами джерел ЗМІ в британській поліції, імовірно, було два вибухи.

Вибух в Манчестері поліція кваліфікувала як теракт

Британська поліція опублікувала перші офіційні дані щодо вибуху у Манчестері. Згідно з повідомленням, вибух попередньо класифицирован як теракт.

Департамент північно-західного округу Англії по боротьбі з тероризмом назвав сьогоднішній вибух на стадіоні Манчестера "можливим терористичним актом". .

altaltaltaltaltaltaltalt

Фото: теракт в Манчестері

В повідомленні поліції у Twitter кажуть, що подія буде розцінюватися як терористичний акт, поки не будуть отримані свідчення протилежного. Крім того, поліція вперше назвала офіційні дані щодо жертв та постраждалих. Так, подтвреждена загибель 19 осіб, ще близько 50 постраждали.

Теракт в Манчестері міг влаштувати смертник

Теракт в Манчестері міг здійснити терорист-смертник. Про це повідомляє Reuters з посиланням на чиновників з США.

В той же час. в BBC з посиланням на джерела в поліції відзначили, що один з вибухів стався в фойє стадіону.

Пізніше в поліції повідомили про виявлення підозрілого пристрою недалеко від місця теракту. Про це повідомляють британські ЗМІ. В офіційному акаунті манчестерської поліції в Twitter повідомили про плани здійснити контрольований вибух в районі Кафедрального собору.

Тереза Мей висловила співчуття родинам загиблих

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей виступила із заявою з приводу теракту в Манчестері, в результаті якого загинули 19 осіб. Про це повідомляє BBC.

Мей висловила співчуття родичам загиблих і тим, хто постраждав від "інциденту, який розцінюється поліцією як жахливий терористичний акт". "Ми працює над тим, щоб встановити всі деталі події", - сказала Мей.

Вона також проведе сьогодні, 23 травня, засідання надзвичайного комітету в зв'язку з вибухом на стадіоні в Манчестері. Засідання призначене на 09:00 ранку за британським часом (11:00 за Києвом).

Пізніше поліція Манчестера опублікувала нову заяву за фактом теракту в Лондоні. Серед нової інформації - те, що вибух стався близько 22:33 за місцевим часом (00:33 за Києвом). Також відомо із заяви, що поранених доставили в 6 госпіталів Манчестера.

За останніми даними міських медиків, внаслідок теракту в Манчестері отримали поранення 59 осіб, 19 загинули.

"Швидкі відвезли 59 постраждалих в результаті інциденту на" Манчестер Арена "в різні лікарні і надали допомогу кільком пораненим на місці", - йдеться в повідомленні медиків.

Теракт в Манчестері: реакція світових лідерів

Співчуття жертвам теракту в Манчестері висловив лідер лейбористської партії Британії Джеремі Корбін.

"Жахливий інцидент в Манчестері. Всіма думками з постраждалими і нашими блискучими співробітниками рятувальних служб", - написав він у своєму Twitter.

Свої співчуття жертвам теракту висловив президент Мексики Енріке Пенья Ньєто. "Сумую через трагічних подій в Манчестері. Наша солідарність з суспільством і урядом Великобританії", - написав Ньєто в своєму Twitter.

Мер Манчестера Енді Бернем також прокоментував теракт. "Мої співчуття родинам, які втратили близьких, моє захоплення хоробрістю співробітників рятувальних служб. Страшна ніч для нашого міста", - написав він у Twitter.

Свої співчуття постраждалим висловив і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо. "Канадці шоковані звісткою про жахливу атаку в Манчестері", - написав він.

У Білому домі заявили, що президент США був поінформований про те, що трапилося.

Сполучені Штати пізніше заявили про готовність допомогти з розслідуванням теракту в Манчестері. Про це повідомили в міністерстві внутрішньої безпеки США.

"Ми готові надати допомогу нашим друзям і союзникам в Великобританії в усіх відношеннях, необхідних для того, щоб розслідувати і оговтатися від цього інциденту".

Прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тьорнбулл в своєму сьогоднішньому зверненні до парламенту висловив співчуття і солідарність з народом Великобританії в зв'язку з терактом в Манчестері.

"Наші думки і молитви з жертвами цієї атаки і з їх сім'ями. Цей інцидент, ця атака особливо мерзенна, особливо злочинна, особливо жахлива, тому що, по-видимому, навмисно спрямована на підлітків", - сказав Тьорнбулл.

Глава індійського уряду Нарендра Моді також прокоментував теракт в Манчестері. "Засмучені атакою в Манчестері. Ми рішуче засуджуємо її. Наші думки з сім'ями загиблих, молитви - з постраждалими", - написав він своєму Twitter.

.

Також теракт в Манчестері засудили в уряді Японії. "Влада засуджує те, що сталося", - заявив японський прем'єр Йошіхіде Суга.

Голова Китаю Сі Цзіньпін направив сьогодні телеграму зі співчуттями королеві Великобританії Єлизаветі II в зв'язку з терактом в Манчестері, повідомляє китайський телеканал CCTV.

"У цей складний кризовий час китайський народ підтримує британський", - сказав Сі Цзіньпін.

Теракт у Великобританії: кількість жертв зросла до 22

За повідомленням поліції Манчестера, кількість жертв теракту в Британії зросла до 22. Крім того, в поліції підтвердили, що теракт влаштував смертник. За словами представників поліції, одним з головних пріоритетів на даний момент є встановити, чи діяв нападник поодинці або у складі терористичної групи.

У той же час джерела в правоохоронних органах США запевняють, що бомби вибухнули на стадіоні Манчестера, були начинені цвяхами для нанесення більшого ушкодження людям.

Теракт у Британії засудили Порошенко і Гройсман

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман засудили теракт в Британії, вчинений на стадіоні Манчестера.

"Шокований звісткою про теракт в Манчестері. Строго засуджую будь-які акти тероризму. Мої щирі співчуття родинам та близьким загиблих. Україна разом з Британією в ці трагічні часи", - написав він у своєму Twitter.

"Жахлива трагедія в Манчестері. Мої щирі співчуття сім'ям і близьким загиблих і постраждалих в результаті теракту. Молимося за життя поранених", - написав у своєму Twitter Гройсман.

Вибухи в Манчестері не торкнулися українців

Як повідомили в посольстві України у Великобританії, серед постраждалих від вибухів у Манчестері немає громадян України. Інформація опублікована станом на 7:20.

В той же час з'явилися коментарі щодо теракту від лідерів Європейського Союзу і НАТО. В чесності, вибухи в Манчестері засудили президент Європейської ради Дональд Туск, президент Європарламенту Антоніо Таяні і генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

ІДІЛ взяв на себе відповідальність за теракт в Манчестері

Терористи з "Ісламської держави" заявили про свою причетність до теракту в Манчестері. Відповідне відео було опубліковано на Youtube.

"Це тільки початок", - заявляє у відеоролику чоловік з закритим обличчям.

Про причетність до атаки ІДІЛ заявив і ряд медіа. У той же час ліванські ЗМІ спростовують цю інформацію з посиланням на свої джерела в ІДІЛ.

Вибухи в Манчестері прокоментували Трамп, Меркель і Макрон

Вибухи в Манчестері прокоментували президент США Дональд Трамп, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Емманюель Макрон.

Зокрема, Трамп назвав тих, хто атакував стадіон в Манчестері, "злісними невдахами", висловивши співчуття постраждалим і сім'ям загиблих. Меркель сказала, що вибухи в Манчестері є "людиноненависницьким вчинком", додавши, що вона глибоко вражена тим, що сталося. А Макрон заявив, що звістка про трагедію на стадіоні в Манчестері викликала у нього "жах і потрясіння".

Поліція встановила особу терориста-смертника

Британська поліція встановила особу терориста-смертника, що здійснив вибух на стадіоні в Манчестері. Про це заявила прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей.

"Поліція та служби безпеки вважають, що вони знають особу злочинця, але на даному етапі розслідування ми не можемо оприлюднити його ім'я", - заявила Мей.

Пізніше ЗМІ повідомили, що теракт здійснив 23-річний Салман Абеді, за яким до цього стежили спецслужби Британії.