ua en ru

Теракт в Лондоні: стало відомо ім'я нападника

Теракт в Лондоні: стало відомо ім'я нападника Фото: теракт в Лондоні

Теракт в Лондоні влаштував Абу Іззадін

Теракт в Лондоні (Великобританія) влаштував Абу Іззадін, який раніше відбував термін за підтримку терористів. Про це повідомляє The Independent.

Повідомляється, що ім'я Абу Іззадіна було давно відомо владі Великобританії. Його колишнє ім'я - Тревор Брукс. Раніше він був засуджений до ув'язнення за залучення фінансування до скоєння терактів, підбурювання до терористичних актів та їх прославлення.

Крім того, у чоловіка, який влаштував теракт в Лондоні, був свій канал на YouTube, де він розміщував відео, в яких називав членів британського парламенту "невірними" і закликав "вбивати поліцейських". Співробітники правоохоронних органів Великобританії вже довго спостерігали за Іззадіном через його погляди.

Зазначимо, чоловік народився в лондонському передмісті Хакні. Він прийняв іслам у 1993 році - до того, як йому виповнилося 18 років. Він став прихильником радикального ісламу після того, як зустрівся з двома відомими ісламістами Омаром Бакрі Мухаммедом і Абу Хамза Аль-Міср в мечеті на півночі Лондона в 1990 році.

Нагадаємо, через теракт біля парламенту Великобританії, який стався сьогодні вдень 22 березня, евакуювали палату громад.