ua en ru

Теракт в Лондоні: подробиці

Теракт в Лондоні: подробиці Фото: теракт в Лондоні

Теракт в Лондоні стався біля будівлі парламенту

Теракт в Лондоні стався сьогодні біля будівлі парламенту Великобританії - чоловік обстріляв кілька десятків людей. Детальніше - в матеріалі РБК-Україна.

Теракт в Лондоні: поранено більше десяти осіб

В результаті стрілянини припинена робота плати громад британського парламенту, в будівлю нікого не пускають. За словами свідків, спочатку біля будівлі пролунав постріл, після чого пролунали крики людей. Також повідомляється, що невідомий напав на поліцейського. Всередині будівлі медики надають допомогу двом пораненим, а ще не менше 10 постраждалих перебувають на Вестмінстерському мосту. На місце інциденту прибула повітряна швидка допомога.

Опубліковано відео з місця теракту

У мережі опубліковано відео з місця теракту в Лондоні, який відбувся біля парламенту Великобританії.

Поліція застрелила нападника

Лондонська поліція застрелила чоловіка, який влаштував теракт в Лондоні.

Повідомляється, що озброєна поліція застрелила нападника біля британського парламенту. Сесію палати громад призупинили, членам парламенту, що знаходяться в залі, було запропоновано залишитися всередині.

Поліція класифицировала інцидент як теракт. "Інцидент у Вестмінстері: ми розглядаємо це як терористичний акт, поки не доведемо зворотне", - йдеться в повідомленні поліції Лондона.

Поліція також закликала жителів Лондона утриматися від відвідувань парламентській площі, Уайтхолла, Вестмінстерського мосту, мосту Ламбет, Вікторіа-стріт до перехрестя з Бродвеєм. У поліції зазначили, що ці заходи допоможуть екстреним службам впоратися з наслідками теракту в Лондоні.

МЗС України перевіряє інформацію про українців серед постраждалих

Міністерство закордонних справ (МЗС) України перевіряє інформацію про наявність українців серед постраждалих у результаті теракту в Лондоні, Великобританія. Про це повідомляється на сторінці відомства в Twitter.

"Трагічні події в Лондоні 22.03.17. Консул перевіряє, чи не постраждали українці", - йдеться в повідомленні МЗС.

Теракт в Лондоні: опубліковано фото

Агентство Reuters опублікувало фото теракту в лондоні, який відбувся біля будівлі британського парламенту.

altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt
Фото: теракт в Лондоні

Сьогодні вдень у Лондоні невідомий наїхав на пішоходів на Вестмінстерському мосту. Після він вискочив з машини, побіг у бік будівлі парламенту і напав з ножем на поліцейських, що охороняли будівлю.

Теракт біля будівлі парламенту Великобританії: відомо про двох загиблих

В результаті теракту біля парламенту Британії загинули двоє людей.

"Одна жінка померла, і ряд інших постраждали - деякі з" катастрофічними "травмами", - повідомили в ЗМІ.

Пізніше стало відомо про смерть ще одної людини.

Теракт в Лондоні: евакуюють Палату громад

Через теракт біля парламенту Великобританії, який стався сьогодні вдень 22 березня, евакуюють палату громад. Зокрема, евакуювали прем'єр-міністра Великобританії Терезу Мей.

"Кореспондент в будівлі парламенту повідомляє про оголошену евакуацію палати громад. Депутатів пообіцяли виводити групами по 20 чоловік", - йдеться в повідомленні.

Також стало відомо, що евакуацію людей, що почалася в результаті теракту біля британського парламенту, призупинили у зв'язку з виявленням підозрілого пакету в машині ймовірного напав на людей в центрі Лондона.

Опублікована схема теракту

Британська газета The Daily Mail опублікувала схему теракту біля будівлі парламенту Британії.

Повідомляється, що спочатку автомобіль врізався в огорожу на Вестмінстерському мосту і зачепив пішоходів. При цьому не виключено, що водій міг зробити умисний наїзд на людей.

alt

Фото: схема теракту в Лондоні

Далі автомобіль продовжив рух і врізався в огорожу британського парламенту, після чого водій залишив транспортний засіб і побіг до поліцейських. За словами очевидців, нападник кинувся на співробітників поліції з ножем, намагаючись пробратися до входу в парламент.

МЗС України засудило теракт в Лондоні

Глава МЗС України Павло Клімкін засудив теракт в Лондоні, який стався сьогодні вдень біля будівлі британського парламенту. Про це глава зовнішньополітичного відомства написав на своїй сторінці в Twitter.

"Рішуче засуджую мерзенний напад на парламент Великобританії в Лондоні. Наші думки з постраждалими та їхніми родичами", - написав Клімкін.

У МЗС України повідомили, що поліція Лондона поки не повідомляє про громадянство загиблих і постраждалих в результаті теракту біля парламенту Британії. Про це йдеться в повідомленні Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України в Тwitter.

"Правоохоронні органи поки не повідомляють громадянство загиблих і постраждалих в Лондоні 22.03", - йдеться в повідомленні.

В результаті теракту біля британського парламенту загинув поліцейський

Як повідомляє Тһе Guardian, під час теракту біля британського парламенту в Лондоні не обійшлося без жертв серед правоохоронців. На даний момент відомо про одного загиблого поліцейського.

У той же час на подію відреагували на вищому британському рівні - прем'єр-міністр країни Тереза Мей пообіцяла вже сьогодні провести засідання надзвичайного комітету, присвячене трагедії.

Теракт в Лондоні засудив Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко засудив теракт в Лондоні. Відповідне повідомлення опубліковано на акаунті глави держави в мережі мікроблогів Twitter.

"Засуджую шокуюче жахливий терористичний напад на Вестмінстерському мосту. Мої думки з жертвами цього страшного акта і їх сім'ями", - написав президент.

В той же час стала відома офіційна сумна статистика - британська поліція підтвердила загибель чотирьох людей в результаті теракту в Лондоні. Серед загиблих - двоє цивільних, поліцейський і сам терорист.

Опубліковано фото терориста

У мережі опубліковано фото передбачуваного напав, який сьогодні, 22 березня 2017 року, влаштував теракт в Лондоне.Фотографію терориста на своїй станиці в Twitter розмістив журналіст Пол Джозеф Ватсон.


Журналіст також повідомив, що за непідтвердженою інформацією, нападникам є уродженець Лондона Абу Іззадін, який був ісламістом і відкрито заявляв про своє бажання зробити терор.